2. juli 2019 0 Comments Helse

Ta vare på håret gjennom å gi det nødvendig pleie

Hår har stor betydning for mange, og både styrke, lengde og tykkelse varierer mye fra person til person. Mye av årsaken bak hårvekst er genetisk, men det er også ting man kan gjøre selv for at håret skal vokse seg lengre og sterkere. Et av alternativene er å sørge for at man får i seg alle vitaminene som kan påvirke hårkvaliteten og hvor sunt håret er. Håret påvirkes av en rekke ytre faktorer som vær, lys, varme og generell slitasje som følge av hårvask, børsting og stylingapparater. En god måte å sørge for at man gir håret den næringen det trenger for å vokse seg sterkt og sunt gjennom kosthold og vitamintilskudd, kan derfor komme ekstra godt med.

Viktige vitaminer og mineraler

Det finnes en rekke vitaminer og mineraler som både kroppen er avhengig av og som påvirker hår, hud og negler. Blant de viktigste vitaminene finner vi C-vitamin, B-vitaminer, E-vitamin, A-vitamin og D-vitamin. De aller fleste vitaminene kan man få gjennom kostholdet, men man bør passe på å ha en oversikt over hvilke matvarer som inneholder hvilke vitaminer, for å forsikre seg om at man får i seg alle vitaminene kroppen trenger. Særlig vitamin B12 er et vitamin man bør passe på å få i seg nok av, og som også er svært gunstig for håret. B12 får man hovedsakelig fra animalske produkter, men også fra sjøgress og alger. Dersom man har et kosthold med et begrenset inntak av animalske produkter bør man ta B12 tilskudd. Av viktige mineraler finner man blant annet jern, magnesium og sink, som også er viktige for sunt og vakkert hår.

Dersom man sliter med tynt og slitt hår eller hårtap, kan man altså ved hjelp av hår vitaminer sørge for å få i seg alle vitaminene og mineralene fra ett og samme kosttilskudd.


Share: